Gå til innholdet

Apotekforeningen

Miniportrett: Venke Høyland

Venke Høyland

Venke Høyland har jobbet som apotektekniker på Boots apotek Havfruen i Karmsund siden 1997.

Venke Høyland har jobbet som apotektekniker på Boots apotek Havfruen i Karmsund siden 1997.

Privat

Vis Skjul bildetekst

13. september i år stod Vibeke Høyland på scenen under Farmasikongressen på Gardermoen og mottok prisen som årets medlem i Farmasiforbundet. Prisen fikk hun for mange år som engasjert tillitsvalgt.  

Hvorfor ble du apotektekniker?

Jeg hadde egentlig tenkt å bli sykepleier, men på den tiden var det ikke vanlig at man kom rett inn på sykepleien etter gymnaset. Da tenkte jeg at ett år på apotekteknikerlinjen kunne være greit. Men da jeg var ferdig der, fikk jeg tilbud om jobb på Ørneapoteket i Haugesund. Det ble for fristende og siden har jeg jobbet som apotektekniker. I dag er jeg ansatt ved Boots apotek Havfruen, hvor jeg har vært siden 1997.

Jeg liker å jobbe med mennesker og bidra til å gjøre hverdagen bedre for de som trenger hjelp. Det føler jeg at jeg får anledning til som apotektekniker. 

Hva gjør deg mest glad på jobb?

Jeg blir glad når jeg føler at jeg har vært til hjelp for kundene og får gode tilbakemeldinger. Blir også glad av å jobbe sammen med gode kollegaer. Som hovedtillitsvalgt for Farmasiforbundets medlemmer i Boots setter jeg selvfølgelig pris på når jeg får tilbakemeldinger på at råd jeg har kommet med, har gjort at noen får en bedre hverdag på jobb.

Hva er høydepunktet på jobb denne måneden?

Jeg ble glad da en kunde kom bort til meg og takket for hjelpen hun hadde fått av meg sist hun var på apoteket. Dette er en kvinne som er svært alvorlig syk og bruker pustemaske om natten. Hun er veldig tynn og fikk gnagsår på nesen av  denne og lurte på om jeg kunne anbefale henne et hudvennlig plaster. Anbefalte henne å prøve Mepitac tape, noe hun gjorde og det fungerte veldig bra  og hun var veldig tilfreds.  

Et annet høydepunkt var da jeg kom tilbake fra Farmasikongressen og hadde fått prisen "Årets medlem" i Farmasiforbundet og alle gratulerte meg og var glad på mine vegne. Jeg har vært tillitsvalgt i mange, mange år og det er fint å bli satt pris på. Det gjør at jeg blir motivert til å jobbe videre som hovedtillitsvalgt. Jeg ønsker å fortsette det gode samarbeidet med andre hovedtillitsvalgte i Boots, også på tvers av yrkesgruppene i apotek, og med ledelsen. 

Hvilket kurs var det siste du tok?

Kurset om No7 triple action serum, som er det nyeste serumet i No7-serien vi har i Boots-apotekene. Som hovedtillitsvalgt, har jeg også nettopp gjennomført kurs i Arbeidsgivers styringsrett - nedbemanning og omstilling og konfliktløsning - kommunikasjon og jus. 

Hva var det siste du så på TV/Netflix eller lignende?

Ser ikke så mye TV, men følger med på den danske serien "Dicte"

Hvor ofte sjekker du Facebook?

Sjekker nok noen ganger i løpet av dagen. Vi hovedtillitsvalgte har en egen lukket gruppe for våre medlemmer på Facebook. Dette er en viktig kanal for oss, der vi kan legge ut relevant informasjon og medlemmene kan komme med spørsmål og kommentarer. 



Som hovedtillitsvalgt setter jeg pris på når jeg får tilbakemeldinger om at råd jeg har kommet med, har gjort at noen får en bedre hverdag på jobb. 



Venke Høyland, 
apotektekniker

 Boots apotek Havfruen

• Apotekteknikerlinjen, 
   Stavanger, 1978

• 13 ansatte

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring