Gå til innholdet

Apotekforeningen

Nyhet

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

Vellykket å måle hjertehelse på apoteket

Stadig flere unge blir lagt inn på sykehus med hjerteinfarkt. Apoteket kan være en god arena for å måle hjertehelsa, tror forskere.


30.10.2015

I følge forskning.no lot over 10 000 nordmenn seg måle på «den store sjekkedagen» til Boots apotek i 2014. Doktorgradsstudent Karianne Svendsen og kollegene ved Universitet i Oslo ville måle effekten av å gi apotekkunder gratis kolesterolmålinger.


–  Apoteket ser ut til å være en lavterskelarena der folk kan komme innom uten time for å måle viktige risikofaktorer for hjerte- og karsykdom. De har lengre åpningstider enn legekontorene, og det er ofte billigere, sier Svendsen til forskning.no.


Professor og Svendsens veileder på doktorgraden, Kjetil Retterstøl, sier til forskning.no at apoteket har mange fortrinn som legekontorene, helsestasjoner og sykehus ikke har.


– Apotek som arena for helseundersøkelser er nytt og kontroversielt, men med over 40 millioner besøk hvert år er apotek en viktig helseaktør. Prosjektet er viktig, ikke bare for å belyse effekten av screening og hjerte-kar risiko generelt, men også for å belyse apotekenes mulige rolle i det forebyggende helsearbeidet, sier Retterstøl.

 


TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring