Gå til innholdet

Apotekforeningen

Nyhet

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

Folk ryddet skapet og leverte gammel medisin til apotekene

2 av 3 apotek i et tilfeldig utvalg oppgir at det ble levert inn mer returmedisin enn vanlig i forbindelse med kampanjen «Rydd skapet».


18.03.2016

Folk ryddet skapet og leverte gammel medisin til apotekene

Rydde, sikre og returnere medisiner til apoteket. Det var budskapet i Rydd skapet-kampanjen som gikk av stabelen den siste uken i januar i år.

Rydd skapet-kampanjen gikk av stabelen den siste uken i januar i år. Kampanjen skulle få flere til å oppbevare medisinene sine sikkert, rydde i medisinene og returnere medisin som ikke skal brukes til apoteket.

93 prosent av de spurte apotekene oppga at apoteket deltok i kampanjen. De hang opp plakater, ga kunder muntlig oppfordring om å rydde i medisinene sine og returnere det ikke som skal brukes til apoteket, var aktive på sosiale medier, snakket med lokalpressen og delte ut informasjon.

De opplevde at mange kunder kommenterte kampanjen. En del kunder fortalte at de ville gå hjem og rydde i medisinene sine, for deretter å returnere dem til apoteket. 60 prosent av de spurte opplevde kampanjen som positiv for apoteket.

Helseminister Bent Høie lanserte kampanjen 21. januar. Rydd skapet er et samarbeid mellom Legemiddelverket, Apotekforeningen, Legemiddelindustrien (LMI) og Norsk Vann. Kampanjen foregikk i apotek og på sosiale medier.  


 


TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring