Hvorfor valgte du farmasistudiet?
Jeg har alltid vært glad i helse, biologi og kjemi. Jeg har også alltid ønsket å hjelpe andre. Farmasi var en blanding av alle disse tingene, og så er jeg jo garantert jobb etter studiet. Det var viktig ved valg av studie for meg.
Hvordan er farmasistudiet?
Det er litt tøffere enn jeg hadde tenkt, men er det noe man er interessert i så kommer man seg alltid gjennom.
Farmasistudiet er en veldig fin blanding av praktisk og teoretisk. Du kan styre veldig mye av dagen selv. Man har jo noen tyngre dager med lab og teori. Men du kan styre hvor mye du vil lese og da kan du velge å lese mer på en torsdag og heller ta deg fri på fredagen.
Hvordan er studiemiljøet?
Studiemiljøet er helt fantastisk. Det tok ikke lang tid å finne sin studiegjeng og vennegjeng. Det blir arrangert flere ulike sammentreff gjennom ulike foreninger som gjør det enklere å bli kjent med hverandre.
Samtidig er studiet lagt opp slik at man har kollokvier og lab sammen med en fast gruppe flere ganger i uken. Gruppene varierer også fra hvert semester, slik at man blir bedre kjent med resten av kullet. Det er slik jeg fant en studiegjeng som har vært en stor støtte gjennom studiet.
Hva lærer du på farmasistudiet?
Personlig ble jeg veldig overrasket over alt man lærer. Jeg trodde farmasistudiet var begrenset kun til læren om legemidler, men det er mye mer enn det. For å kunne forstå alt om legemidlene, så trenger du kunnskap om mye annet.
Du lærer blant annet mye om menneskekroppen. Allerede på 1.året har vi fysiologi, cellebiologi og patofysiologi. Du lærer om ulike sykdommer og deres symptomer.
Du lærer hvordan man behandler disse sykdommene med ulike typer legemidler. Deretter går man i dybden på hva legemidlene gjør med kroppen og hvordan de fungerer. Man lærer så utrolig mye mer enn det man tror.
Hava, fjerdeårsstudent i farmasi ved Universitetet i Oslo.
Hvorfor valgte du å studere farmasi?
Jeg liker blandingen av kjemi, biologi og helsefag.Det beste med farmasistudiet er at det er så variert studie og at det både er praktisk og teoretisk.
Hva er viktig for å lykkes som farmasistudent?
Du må være veldig strukturert, men det blir enklere hvis du jobber jevnt. Det viktigste er at man lærer å være helsepersonell og det å kunne ta farmasøytiske avgjørelser og begrunne disse.
Hva lærer du på farmasistudiet?
Det er stor forskjell fra da jeg startet. Nå klarer jeg å tenke mer selvstendig, komme med løsninger og reflektere. Jeg forstår bedre hvorfor vi hadde de forskjellige fagene i starten. Det setter jeg pris på nå.