Gå til innhold

Hvorfor valgte du å studere farmasi?

Valget falt på farmasi fordi jeg ønsket å jobbe med noe helserelatert, samtidig som jeg ønsket å få bruk for min realfagskompetanse fra videregående. Farmasi virket som et godt valg for meg. I tillegg skjønte jeg at man er ettertraktet som farmasøyt, og at man kan jobbe hvor som helst i landet.  Jeg hadde veldig lite kunnskap om farmasi før jeg søkte. Det jeg visste hadde jeg lest meg opp på selv.  

Hvordan er farmasiutdanningen?

Farmasiutdanningen er ganske omfattende og til en viss grad krevende, men det er også veldig interessant og man lærer mye.  Det er greit å vite at mye av studiet består av kjemi og at det derfor er en fordel om man har interesse for dette faget.

Min erfaring er at studiemiljøet er litt varierende på de forskjellige studiestedene. Men det kommer også litt an på hva man legger i det selv. Det finnes studentforeninger og diverse verv man kan ta på seg om man ønsker å være litt mer sosial. Ellers er studiet lagt opp til samarbeid og læring i grupper. Det opplevde jeg som positivt.

Kan man jobbe ved siden av studiet?

ja, det kan man og det er en fordel når man skal ut i praksis eller søke jobb etter utdanningen. Jeg jobbet på litt ulike apotek i ferier, ettermiddager og helger, og syntes at det gikk veldig fint. Men man bør være strukturert og ha en klar studieplan for å ikke bli hengende bakpå i fagene.

Arbeidshverdagen i apotek er givende og varierende, og jeg opplever nesten daglig nye problemstillinger.  

Hvordan er arbeidsdagen din?

Dagen består mest av kundebehandling og veiledning, men jeg har også andre oppgaver knyttet til mine ansvarsområder i apoteket. Vi tilbyr stadig flere helsetjenester og får mer ansvar i apotekene. Det er veldig gøy. 

Akkurat nå har vi utfordringer med leveringsvansker på diverse legemidler. Det resulterer i en rekke telefonsamtaler til naboapotek eller foreskriver for å finne alternativ legemiddelbehandling. Det er fint at mine farmasøytiske kunnskaper kan være til hjelp i en krevende situasjon.