Mange ledige jobber som farmasøyt i Norge
Akkurat nå går mange ungdommer rundt og lurer på hva de skal studerer til høsten. Apotekene kan friste med gode jobbmuligheter, god lønn og muligheten til å jobbe over hele landet.
OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert
En opptelling nå i februar viser at det er litt over 100 ledige stillinger som farmasøyt eller apoteker ved norske apotek.
En opptelling nå i februar viser at det er litt over 100 ledige stillinger som farmasøyt eller apoteker ved norske apotek. Da er det ikke telt med eventuelle ledige stillinger i alle sykehusapotekene. Det har vært et stabilt underskudd på mellom 100 og 200 farmasøyt i mange år.
Apotekforeningen har lenge jobbet for å få unge til å velge farmasi. I fjor var det en gledelig økning i antall unge som ønsket å studere farmasi. Ti prosent flere enn i 2016 hadde farmasiutdanningen som førstevalg, mens antall søkere til helsefagene generelt økte med 5,1 prosent, viste tall fra Samordna opptak i 2017.
I disse dager ruller Apotekforeningen ut sin årlige rekrutteringskampanje for å vise frem mulighetene med farmasistudiet. Nytt av året er å engasjere naturfagsinteresserte ungdom til å delta i konkurransen om å finne det beste ordet ved hjelp av det periodiske systemet. Det beste ordet trykkes opp på t-skjorter.
Kjenner du noen som har en farmasøyt i seg?
En farmasøyt er en allsidig person, men det er likevel noen kjennetegn som oftere går igjen blant farmasøyter enn andre. Det mest vanlige er interessen for realfag. Både kjemi, fysikk og biologi er sentrale fag for farmasøyter.
Farmasiutdanningen passer for folk som er opptatt av medisin, helse og hvordan legemidler virker i kroppen. Men også for de som liker å jobbe med mennesker. Farmasøyter er helsepersonell og ofte i kontakt med ulike typer mennesker – gjerne som problemløsere eller som rådgivere.