Gå til innhold
I kommuner der det er påbudt å bruke munnbind i butikker og på offentlige innendørs steder, skal apotekansatte bruke munnbind når de har kundekontakt.

I kommuner der det er påbudt å bruke munnbind i butikker og på offentlige innendørs steder, skal apotekansatte bruke munnbind når de har kundekontakt.

I kommuner der det er påbudt å bruke munnbind i butikker og på offentlige innendørs steder, skal apotekansatte bruke munnbind når de har kundekontakt. Kravet gjelder imidlertid som hovedregel ikke når det er tatt i bruk andre smitteverntiltak, for eksempel fysisk skille med pleksiglass el.l. Men også her kan det være lokale forskjeller.  

– Det betyr at en apotekansatt som er ute i publikumsområdet blant kundene skal bruke munnbind der det er et generelt krav i butikker og offentlige steder. Hvis den ansatte ekspederer resepter med kundene på den andre siden av et pleksiglass, kan den ansatte la vær å bruke munnbind. Kundene skal uansatt bruke munnbind når det er krav om det i de lokale reglene, forklarer fagdirektør Hanne Andresen i Apotekforeningen.

Alle apotek er opptatt av å ivareta både kundenes og de ansattes sikkerhet, og apotekkjedene er tydelige på at lokale smitteverntiltak skal etterleves i apotekene.

– Vi opplever at de apotekansatte generelt er veldig flinke og påpasselige med de smitteverntiltakene som gjelder, inkludert bruk av munnbind der det er nødvendig, sier Andresen.

I takt med økende smitte, har flere apotek gjeninnført begrensninger på antall kunder som kan være i apoteket samtidig.

– Selv om det er krav til bruk av munnbind i et apotek, er det viktig samtidig å begrense antallet kunder, slik at det i størst mulig grad er mulig å overholde en-meters-regelen, minner Hanne Andresen om.