Gå til innholdet

Apotekforeningen

Portrett

Godt samhold blant farmasistudentene

Ønsket om å hjelpe mennesker og interessen for kjemi førte til at Dung Kim Tran valgte farmasi. Nå er det medstudentene og gode arbeidsmuligheter som bidrar til at hun trives.


Eva Cecilie Skreiberg
4. mars 2024

- Noe av det jeg liker best med farmasistudiet, er det tette samholdet blant medstudentene, sier Dung Kim Tran (t.h). Her fra utdanningsmessen på Lillestrøm der hun engasjerte og informerte elever, sammen med Felicia Lee. Foto: Apotekforeningen.

Vis Skjul bildetekst

Tran går nå tredjeåret på farmasi. Denne våren har hun praksis i apotek, som del av integrert master på Universitetet i Oslo.

Hvorfor valgte du å studere farmasi?

En familievenn fortalte meg om farmasi da jeg gikk i 10. klasse. Det førte til at min interesse ble vekket og jeg undersøkte hvilke fag jeg måtte ta. Jeg valgte studiespesialisering med fordypning i realfag på videregående.

Hvordan er farmasiutdanningen?

Farmasiutdanningen dekker et bredt spekter fra farmakologi, kjemi, mikrobiologi og folkehelse. Den kombinerer teoretisk kunnskap med praktiske ferdigheter. Det var akkurat dette som motiverte meg til å velge en integrert mastergrad ved Universitetet i Oslo.

På farmasistudiet får du et fantastisk læringsmiljø som inspirerer til kunnskapsutveksling og samarbeid. Med en blanding av klasseromsundervisning, laboratoriearbeid og praktisk trening i «apoteket», får du en bred og variert hverdag.

Hvordan er studiemiljøet?

Noe av det jeg liker best med farmasistudiet, er det tette samholdet blant medstudentene. Da jeg begynte, var jeg nervøs for å møte nye mennesker, men på starten av studiet ble alle delt inn i mindre grupper. Det gjorde at jeg møtte de samme personene hver gang og ble bedre kjent med de andre gruppemedlemmene. Senere ble jeg kjent med resten av klassen.

Jeg liker å samarbeide om prosjekter og oppgaver. Da deles kunnskap og nye ideer utforskes sammen. På biblioteket møter vi studenter fra ulike kull og kan dra nytte av erfaringene deres. I tillegg organiseres sosiale arrangementer, faglige seminarer og diskusjonsgrupper på tvers av kullene. Det gir muligheten til å bli kjent med andre studenter og utvikle vennskap som varer gjennom hele studietiden, og kanskje lenger?

Kan du jobbe ved siden av studiet?

Det kan du absolutt. Som student er det ekstra deilig å få betalt samtidig som du får utviklet den faglige og praktiske kompetansen dersom du har jobb på apotek. Jeg startet selv å jobbe på apoteket før praksisen nå i tredjeklasse.

Hvor ser du for deg å jobbe etter utdanningen?

Jeg har lyst å jobbe med tekniske løsninger og lovverk knyttet til farmasi. Det finnes mange statlige jobber som tilbyr dette, men også legemiddelfirmaer. I tillegg er jeg interessert i å jobbe hos grossist eller som kvalifisert person (Qualified Person). En QP er ansvarlig for at legemidler har riktig kvalitet og følger regelverket.

Det finnes mange spennende muligheter der ute, så jeg har ingen bekymringer med tanke på hvor jeg ender opp i arbeidslivet.

Om studieløpet:

  • I løpet av førsteåret har vi generell kjemi, cellebiologi og fysiologi. Det passet meg veldig godt siden jeg ikke tok biologi på videregående.
  • På andreåret blir det mer spennende. Da har vi laboratoriearbeid og jobber ut fra krav om gjennomføring og kvalitet. I tillegg har vi galenisk farmasi der vi lager tabletter, salver og kremer.
  • Praksisperioden kommer i siste del av tredjeåret. Der blir vi virkelig testet på vår faglige kunnskap, både når det gjelder kommunikasjon, legemidlene og lovverk.
  • På fjerde året lærer vi om utvikling av og tilpasning av legemidler til pasienter. Videre kan man velge fordypningsfag, blant annet antidoping eller industriell farmasi.
  • Siste året på farmasistudiet er mastergradsåret. Her velger man masteroppgave og får tildelt en veileder. Noen studenter blir sendt til utenlandske konferanser og laboratorier.

 

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Hver tirsdag sender vi ut våre egne nyheter, samt de viktigste sakene fra myndigheter, media og utland.

I want to sign up:

Les mer om datasikkerhet

Datasikkerhet:  Apotekforeningen vil ikke selge eller på annen måte videreformidle dine detaljer. Nyhetsbrevkategorien du abonnerer på vil kun brukes til å sende deg relevant informasjon fra Apotekforeningen.  Informasjonen vi registrerer om deg er: navn, e-postadresse, din IP-adresse og dato for registrering eller endring av ditt abonnement.  For at vi skal kunne registrere deg vil du motta en e-post som du må bekrefte ved å klikke på en lenke i e-posten.  Du kan til enhver tid si opp eller endre ditt abonnement. Ved oppsigelse blir alle dine data automatisk slettet fra vår database.


TILBAKE

Relaterte artikler



Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring