Gå til innholdet

Apotekforeningen

Helsepolitikk

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

Oslo får ny masterutdanning i farmasi

Neste høst utvides farmasiutdanningen ved OsloMet. Ifølge studieleder Anne Berit Walter vil det nye studiet bidra til at det utdannes flere masterkandidater i Norge, som er veldig etterspurt.


Eva Cecilie Skreiberg
5. november 2021

Bilde av OsloMet

OsloMet tilbyr utdanninger innen en rekke helseprofesjoner deriblant bachelorgrad i farmasi. Nå utvider de tilbudet med en mastergrad i farmasi.

Benjamin A. Ward/OsloMet

Vis Skjul bildetekst

Etter flere års arbeid ble det klart at OsloMet oppretter et masterprogram i farmasi med oppstart i 2022. Mastergraden bygger på en bachelorgrad slik at de har et 3+2 løp. For OsloMet er det viktig at de kan tilby et helhetlig løp fra bachelor til master og til phd.

– Vi har i flere år tatt imot studenter fra de andre utdanningsinstitusjonene og tilbudt masteroppgaver hos oss. Når vi nå får eget masterprogram og egne masterstudenter vil vi bli mer attraktive som samarbeidspartner - både nasjonalt og internasjonalt. I tillegg vil det gi større muligheter for utveksling av studenter, sier Anne Berit Walter, studieleder ved Farmasi.  

Økende etterspørsel

Walter forteller at etterspørselen etter farmasøytiske masterkandidater er stor. Norge importerer i dag omtrent like mange farmasøyter fra utlandet som det utdannes her til lands.

– Det er behov for masterkompetanse for å drive alle apotekene vi har i Norge. I tillegg er det et økende behov for legemiddeleksperter både i spesialisthelsetjenesten, i kommunale helsetjenester, samt innen produksjon og utvikling av legemidler, sier Walter.  

Tydelig innovativ profil

– Vi har valgt en pasientnær og innovativ profil. Det pasientnære kan utdypes i mange arenaer der farmasøyter allerede har sitt arbeid, som i møte med pasienter i apotek og ved klinisk farmasi i helsetjenesten for øvrig. Persontilpasset behandling og nye muligheter med blant annet biologiske legemidler, gjør at den enkelte pasient i fremtiden kan få en individtilpasset behandling og oppfølging, sier Walter.

Trender innen farmasi har skapt betydelig etterspørsel og mange muligheter for universitetsbasert innovasjon, både tjeneste- og produktorientert innovasjon.

– Siden OsloMet tilbyr utdanninger innen en rekke helseprofesjoner har vi mulighet til et spennende tverrfaglig samarbeid både om utvikling av masteremner og masteroppgaver, dette er en styrke for oss, fortsetter hun.

26 nye studenter til høsten

Studielederen ønsker også et tett samarbeid med de øvrige utdanningsinstitusjonene om både masteremner- og oppgaver, og håper at de kan få til et tettere samarbeid på tvers både innen fagmiljøet, men også med nye samarbeidspartnere.

– Vi etablerer nå nye emner og får dermed mulighet til nyrekruttering, så vi er et fagmiljø i en spennende utvikling. Nå begynner arbeidet med å få alt på plass slik at vi kan ta imot 26 nye studenter allerede neste høst, avslutter hun.

Studieleder for Farmasi ved OsloMet, Anne Berit Walter, ser frem til å ta imot 26 studenter på det nye masterprogrammet til høsten.

Sonja Balci/OsloMet

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Hver tirsdag sender vi ut våre egne nyheter, samt de viktigste sakene fra myndigheter, media og utland.

I want to sign up:

Les mer om datasikkerhet

Datasikkerhet:  Apotekforeningen vil ikke selge eller på annen måte videreformidle dine detaljer. Nyhetsbrevkategorien du abonnerer på vil kun brukes til å sende deg relevant informasjon fra Apotekforeningen.  Informasjonen vi registrerer om deg er: navn, e-postadresse, din IP-adresse og dato for registrering eller endring av ditt abonnement.  For at vi skal kunne registrere deg vil du motta en e-post som du må bekrefte ved å klikke på en lenke i e-posten.  Du kan til enhver tid si opp eller endre ditt abonnement. Ved oppsigelse blir alle dine data automatisk slettet fra vår database.


TILBAKE

Relaterte artikler



Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring