Gå til innholdet

Apotekforeningen

Helsepolitikk

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

Farmasiutdanning i vinden på Universitetet i Oslo

– Hvilket legemiddel henter vi ut fra revebjelle? Professor i samfunnsfarmasi Anne Gerd Granås stirrer spørrende utover en full forelesningssal. Forventningsfulle ungdom fra videregående skoler i hele Oslo- og Akershus-området deltok forrige uke på Universitetet i Oslos «Åpen dag».


Eva Cecilie Mo Skreiberg
18. mars 2019

Formålet med «Åpen dag» på Universitetet i Oslo (UiO) er at potensielle studenter kan besøke campus, snakke med studenter og få et lite innblikk i studiehverdagen

Formålet med «Åpen dag» på Universitetet i Oslo (UiO) er at potensielle studenter kan besøke campus, snakke med studenter og få et lite innblikk i studiehverdagen

Eva Cecilie Skreiberg

Vis Skjul bildetekst

UiO tar årlig opp ca. 70 farmasistudenter. På  «Åpen dag»  7. mars kunne potensielle studenter besøke campus, snakke med studenter og få et lite innblikk i studiehverdagen.

– Vi opplevede stor interesse for farmasiutdanningen på Åpen dag. På den første mini-forelesningen var det så mange interesserte at vi måtte avvise 30 elever. I tillegg var det flere gutter enn tidligere. Jeg håper at årets russ ser mulighetene med farmasi og søker på studiet i april, sier Anne Gerd Granås, professor i samfunnsfarmasi. 

Farmasøytisk institutt var godt representert og hadde to stands med studentrepresentanter, informasjonsmøter og to foredrag. Det ene foredraget handlet om at folk som ser temmelig like ut, trenger både forskjellig dose og ulike typer medisiner for å behandle samme type symptomer. Det andre foredraget tok for seg doping, et høyaktuelt tema etter årets ski-VM.

Farmasøyter kan bidra mer
En av studentrepresentantene som stod på stand og besvarte spørsmål fra nysgjerrige elever var Andreas Søyland Roswall. Farmasi var førstevalget for Roswall, som mener at farmasøyter bør få en større rolle i Helsesektoren.

– Farmasøyter kan bidra mer, særlig med tanke på persontilpassede medisiner. I dag doserer vi legemidler etter vekt. I fremtiden kan vi gjøre enda større tilpasninger til individet. Jeg gleder meg til å se mer av det, sier Roswall, som er andrekulling på Farmasøytisk institutt.

Fremtidige kollegaer
Sarah Shah er tredjekulling. Hun er interessert i både helse og realfag og valgte farmasi fordi hun visste at det gir mange muligheter. Hun er svært fornøyd med studiemiljøet på Farmasøytisk institutt.

– Vi er en stor vennegjeng på studiet. Det er godt å vite at de kan bli mine fremtidige kollegaer, for eksempel hvis man velger å starte karrieren i apotek vil det være mange kjente ansikt, sier Shah, som jobber deltid på apotek ved siden av studiene.

– Det er veldig greit med erfaring og inntekten. Ved å jobbe ved siden av studiene får jeg oppleve hvordan apotekhverdagen er, forteller Shah.

 

 

 

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Hver tirsdag sender vi ut våre egne nyheter, samt de viktigste sakene fra myndigheter, media og utland.

I want to sign up:

Les mer om datasikkerhet

Datasikkerhet:  Apotekforeningen vil ikke selge eller på annen måte videreformidle dine detaljer. Nyhetsbrevkategorien du abonnerer på vil kun brukes til å sende deg relevant informasjon fra Apotekforeningen.  Informasjonen vi registrerer om deg er: navn, e-postadresse, din IP-adresse og dato for registrering eller endring av ditt abonnement.  For at vi skal kunne registrere deg vil du motta en e-post som du må bekrefte ved å klikke på en lenke i e-posten.  Du kan til enhver tid si opp eller endre ditt abonnement. Ved oppsigelse blir alle dine data automatisk slettet fra vår database.


TILBAKE

Relaterte artikler



Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring