Gå til innholdet

Apotekforeningen

Fra utlandet

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

Danmark: Mange bruker hodepinetabletter uten å ha hodepine

Tre av fem dansker har tatt hodepinetabletter forebyggende. Det kan føre til alvorlig overforbruk, advarer lederen i Danmarks Apotekerforeningen.


Vendil Åse
4. juni 2018

Et overbruk av hodepinetabletter kan føre til kronisk medisinoverforbrukshodepine. I Danmark bruker 3 av 5 smertestillende uten at de har hodepine.

Et overbruk av hodepinetabletter kan føre til kronisk medisinoverforbrukshodepine. I Danmark bruker 3 av 5 smertestillende uten at de har hodepine.

Vis Skjul bildetekst

I en ny undersøkelse svarer tre av fem dansker at de bruker hodepinetabletter forebyggende: Altså for å unngå eventuell hodepine før den oppstår. Det skriver Danmarks Apotekforening

– Legemidler bør kun brukes slik det er ment at de skal brukes. Ellers kan det være farlig. Et overbruk av hodepinetabletter kan føre til kronisk medisinoverforbrukshodepine. Det er vanskelig å behandle og fører til en ond sirkel der du tar flere piller på grunn av hodepine, noe som gir mer hodepine og så videre, advarer Anne Kahns, leder Danmarks Apotekerforeningen.
 
Hun får støtte av Rigmor Højland Jensen, professor i hodepine ved Dansk Hovedpinecenter.
  
– Det kommer ikke som en overraskelse at det er så mange som bruker smertestillende forebyggende. Ca. 100 000 dansker lider av hodepine på grunn av overforbruk av smertestillende, og det er et stigende problem.
  
Hun forklarer at det skal ikke så mange piller til før hodepinen setter seg fast.
  
– Det er et paradoksalt nok en stor risiko for at man får mer hodepine av å ta for mange smertestillende og spesielt risikerer man at hodepinen blir kronisk. Man anbefaler derfor at man i snitt maksimalt tar hodepinetabletter to dager i uken, sier hun.

Fakta om medisinoverforbrukshodepine i Danmark

●             100.000 danskere lider av kronisk hodepine pga. overforbruk av smertestillende

●             Nesten dobbelt så mange kvinner som menn er plaget

●             Den ses hyppigst i 30-50 års alderen, men kan utvikles i alle aldre, også hos barn

 

Kilde: Danmarks Apotekerforening

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Hver tirsdag sender vi ut våre egne nyheter, samt de viktigste sakene fra myndigheter, media og utland.

I want to sign up:

Les mer om datasikkerhet

Datasikkerhet:  Apotekforeningen vil ikke selge eller på annen måte videreformidle dine detaljer. Nyhetsbrevkategorien du abonnerer på vil kun brukes til å sende deg relevant informasjon fra Apotekforeningen.  Informasjonen vi registrerer om deg er: navn, e-postadresse, din IP-adresse og dato for registrering eller endring av ditt abonnement.  For at vi skal kunne registrere deg vil du motta en e-post som du må bekrefte ved å klikke på en lenke i e-posten.  Du kan til enhver tid si opp eller endre ditt abonnement. Ved oppsigelse blir alle dine data automatisk slettet fra vår database.


TILBAKE

Relaterte artikler



Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring