Gå til innhold
Bestillingen fra Helse- og omsorgsdepartementet kommer ikke lenge før de første resultatene fra forskningsprosjektet om Medisinstart skal presenteres.

Bestillingen fra Helse- og omsorgsdepartementet kommer ikke lenge før de første resultatene fra forskningsprosjektet om Medisinstart skal presenteres.

Det er Helsedirektoratet, Folkehelseinstituttet og Legemiddelverket som innen 1. mai 2017 skal gjennomføre vurderingen for Helse- og omsorgsdepartementet. De har blant annet blitt bedt om å gjennomføre en registerstudie for å finne ut mer om pasientene som har benyttet seg av Inhalasjonsveiledning.

LES OGSÅ: – Håper å dokumentere at vi reduserer antall kritiske feil

Når det gjelder Medisinstart, ber myndighetene om forslag til hvordan tjenesten bør organiseres dersom den innføres, samt hvilke økonomiske og administrative konsekvenser dette eventuelt vil få.

En seier for pasientene
Per T. Lund i Apotekforeningen tolker Høies bestilling som et tegn på at helseministeren ønsker å innføre tjenestene.

– Myndighetene har hele tiden vært tydelige på at tjenestene må evalueres og dokumenteres før det tas en beslutning. Men jeg tolker denne bestillingen som et tydelig signal om at dersom resultatene er gode, så ønsker myndighetene at de to tjenestene innføres permanent i norske apotek. Det vil i så fall være en seier for pasientene, sier Per T. Lund.

Presenterer resultater fra Medisinstart-studien
Bestillingen fra Helse- og omsorgsdepartementet kommer ikke lenge før de første resultatene fra forskningsprosjektet om Medisinstart skal presenteres. Lund er spent på hva resultatene vil vise.

– Hvordan gikk det med pasientene som fikk tjenesten Medisinstart i apotek? Fulgte de opp legemiddelbehandlingen sin bedre enn pasientene som var i kontrollgruppen? Hvordan opplevde pasientene selv tjenesten? Ble de tryggere og mer motivert til å følge behandlingen? Spørsmålene er mange og jeg ser frem til å endelig få svar, sier Lund.