Gå til innholdet

Legemiddelmangel i Norge

Legemiddelmangel er et alvorlig og voksende problem. Les mer om hvorfor legemiddelmangel oppstår, hvordan apotekene arbeider for å løse manglene og hva du som legemiddelbruker kan gjøre.

HVA GJØR APOTEKENE?Ved legemiddelmangel er det oftest på apoteket pasientene først blir gjort oppmerksom på en mangelsituasjon. 

Les mer

HVA KAN DU GJØRE?Legemiddelverket, legemiddelprodusent, apotek og grossist jobber sammen for å løse mangelsituasjoner når de oppstår. Her er noen råd til hva du kan gjøre.

Les mer

Legemiddelmangel rammer opptil 500 000 ganger i åretNesten to millioner ganger i året opplever pasienter at de ikke får med seg det legemiddelet som står på resepten. I 3/4 av tilfellene klarer apoteket likevel å skaffe legemiddelet eller et medisinsk fullgodt alternativ.

Les mer

– Det blir en slags konkurranse, jeg må få tak i de legemidlene vi mangler!Apotekansatte må legge ned en stadig større innsats for å sikre at pasienter får legemidlene de skal ha. Apoteker Hanne Andresen anslår at hun bruker minst et par timer i uken på aktiv oppfølging av mangelsituasjoner.

Les mer

HVORFOR OPPSTÅR LEGEMIDDELMANGEL?Den mest vanlige årsaken til legemiddelmangel er produksjonsproblemer. 

Les mer

OVERSIKT OVER MANGLER NÅNyheter om legemiddelmangler og avregistreringer hos Legemiddelverket.

Les mer

NYTTIGE LENKERRAPPORT:  Kartleggingsstudie av legemiddelmangel i apotek
Apotekforeningen har gjennomført en kartleggingsstudie av legemiddelmangel, der de har kartlagt omfanget og tidsforbruket ved håndtering av legemiddelmangel i apotek. 


​NRKs visuelle fremstilling av legemiddelmangel
Aldri før har så mange medisiner manglet på norske apotek og sykehus. Hvorfor er det slik? Og hva kan vi gjøre med det? 


 

Apotekforeningen © 1999-2020
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør: Vendil Åse